How to: my daily/weekly planning

Hoii, vandaag heb ik een post waarin ik jullie laat zien hoe ik mijn planning maak, want plannen is, laten we het zo zeggen: essentieel. Zonder een deftige planning vergeet ik ALLES, letterlijk ALLES -wat dus zeker niet echt ideaal is. Daarom is een goede planning maken zeker nodig. Ik zeg nu niet dat ik elke dag een planning maak, maar toch zeker wekelijks dat ik een planning of op z’n minst een to-do lijstje maak.

Hoe maak ik nu mijn planning? 

My agenda

Een agenda gebruiken is heel erg handig, en zeker als hij er zo leuk uitziet als deze! Deze agenda is heel handig omdat hij vele verschillende plekjes heeft waar je je dingens in kan noteren. Er staat altijd een plaats voor de datum, een to-do list, een uurplanning, een nota gedeelte… Eigenlijk is dit dus alles in één. Heb je trouwens ook al eens naar de kleur gekeken? Hij heeft een mint blauw/groene kleur. Je kan hem bestellen bij de Urban Outfitters -en in andere kleuren- hier hebben jullie een linkje: ‘Daily journal’

IMG_6374[1].JPG

Van kleuren en/of stiften gebruik maken is ook heel erg overzichtelijk. Heb je iets dat je voor school moet doen? Onderlijn dat in het rood. Is het iets dat je moet doen voor je hobby? Markeer dat in het geel. Je kunt er zo ver mee gaan als je wil, zorg er wel voor dat je agenda geen kleurboek wordt, dat is dan niet echt overzichtelijk -ik heb ervaring daarmee, hahah.

IMG_6375[1].JPG

Post-its gebruiken en van die kleine stickertjes kan je agenda ook een hele leuke look geven. Zeker in mijn kaften op school gebruik ik dat vaak. Ik duid dan aan waar het nieuwe hoofdstuk begint en wat ik ervan moet doen, lezen, schrijven,…

IMG_6376[1].JPG

Ook heb ik meestal een notitie-boekje bij voor het geval ik mijn agenda vergeet. Als ik me dan terug iets herinner, schrijf ik dat hierin en thuis schrijf ik dat dan over in mijn agenda.

Dit zijn al een paar tips over hoe ik mijn dingens plan, hoe doen jullie dat? 

Veel kusjes, Menina x

7 Replies to “How to: my daily/weekly planning”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s