Curly hair: my selfmade curly hair mask

Hoii iedereen!

Iedereen met krullen weet dat het heel moeilijk is om je krullen goed te verzorgen. Daar komt altijd heel veel bij kijken: goede producten kopen, slapen met zo een kapje, goede conditioners kopen, maar ook om een goed haarmasker te gebruiken!Producten voor curly hair kost meestal vele meer, en zelf kan je best ook zo’n masker maken!

Een haarmasker heeft een lager percentage water en is daarom dus meestal in het algemeen dikker van textuur. Een haarmasker moet je ook altijd langer laten intrekken -meestal zo’n 5 tot 10 min- maar dat kan ook weeral verschillen. Na m’n haren te wassen gebruik ik meestal altijd een haarmasker.

Vandaag heb ik een haarmasker dat het beste werkt voor krullen, want krullen zijn meestal droog, en omdat ik nu ook meer en meer zorg begin te dragen voor mijn haren -vroeger deed ik niet de juiste dingen- zijn mijn haren nu ook damaged, mensen met een curlyhead weten over wat ik praat, maar als je het niet echt weet, in 1 woord: kapot. Mijn haren zijn nu nog niet helemaal kapot, maar ik ben er nu ook al een tijdje mee bezig dus dat heeft nu ook al wel veel verschil uitgemaakt. Maar genoeg over krullen, in een andere post vertel ik heel uitgebreid over je curls, maar vandaag heb ik dus al een eerste How to voor je curls.

Het recept voor dit haarmasker heb ik best wel al vaak gezien op instagram -op instagram zijn er echt duizenden accounts die tips geven over curls- en wou ik het dus eens uitproberen!

Wat heb je er voor nodig?

IMG_6084[1].JPG

-een banaan

-een ei

-1 eetlepel honing

-1 eetlepel melk

-1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

Heel simpel: gewoon alles doorroeren, het moet nu niet echt echt een glad mengsel zijn, er mogen dus wel wat brokjes -van de banaan- in zitten. Even een kleine nota: gebruik dit NIET als je snel door moet, het duurt wel even voordat alles eruit is gespoeld. Je kan dan de honing eruit laten als je niet te veel tijd mag verspillen, maar de honing geeft glas terug aan je krullen, dus het is best wel essentieel.

IMG_6093[1].JPG

Laat het masker een halfuurtje intrekken, en spoel daarna uit met een milde shampoo. Deze keer gebruikte ik deze cremespoeling van Garnier ;)

Resultaat: Mijn krullen worden zeker gevoed door dit haarmasker, dus ik zal het zeker nog eens uitproberen. Als je echt wil dat je krullen er mooi uitkomen, gebruik dan nog een andere shampoo/conditioner om je krullen goed uit te laten komen.

Welke haarmaskers gebruiken jullie?

Veel kusjes, Menina xxx

15 Replies to “Curly hair: my selfmade curly hair mask”

 1. Heey!
  Ik gebruik ongeveer hetzelfde masker maar dan met minder ingrediënten namelijk
  – 2 eieren
  – olijfolie
  -honing
  -arganolie
  en volgens mij werkt het even goed maar ik ga jou maskertje denk ik ook eens uitproberen
  Vaak voeg ik ook wat kokosolie erbij of gebruik ik de kokosolie na het masker en das echt een aanrader tegen de kroes!!
  Grtzz

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s